Založ si blog

Chaos

Čo sa to deje ? Od smrti novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynuli už viac ako 2 týždne. Po tom, čo bola verejnosť, známe osobnosti a politici zhrození z tohto otrasného činu, postupne nastal chaos. Tento chaos je z časti oprávnený ale udalosti posledných dní naznačujú, že situácia sa začína vymykať spod kontroly.

Skôr ako ma začnete obviňovať a označovať za ficovoliča, ficoida atď., rád by som upresnil, že nie som fanúšikom vládnucej strany SMER. Ľudia z tejto politickej strany a jej okolia sú nepochybne z veľkej časti zodpovední za to, čo sa tu momentálne deje. Avšak to, čo momentálne predvádza opozícia, na čele s pani Nicholsonovou a pánom Matovičom, je podľa môjho názoru pri najmenšom zvrátené. Ale o tom potom.

Najskôr by bolo dobré rozobrať si túto situáciu od počiatku (nie, nie toho bývalého ministra). Prirodzene, tragický následok nám je veľmi dobre známy. Treba sa však zamyslieť nad príčinami. Momentálne sa na nás valí neuveriteľné množstvo informácií, obvinenia od médíí alebo opozície, kto túto situáciu vlastne spôsobil. Denno denne sme v záplave mien Vadala, Fico, Trošková, Kaliňák, Gašpar, Matečná…

SMER-SD: Aktuálna politická situácia

Zdroj:pravda.sk/SITA

Ako to teda vlastne bolo ? Najskôr bol zverejnený rozpísaný článok o ´Ndraghete a jej kumpánoch podnikajúcich na východe Slovenska s “ bio potravinami“. A keďže poberanie dotácií z eurofondov nebolo úplne kosher, tak ako to je u podobných podnikateľov zvykom, prvé obvinenie padlo na ministerstvo pôdohospodárstva s ministerkou Matečnou. Informácia , že ministerstvo nemá takmer žiadny prehľad o tom, kto tieto peniaze poberá a akým spôsobom sú prerozdelené je nanešťastie všetkým známa.. Je však nutné obviňovať iba ministerku, ktorá je v úrade od roku 2016? Talianska mafia na Slovensku pôsobila oveľa skôr. Znovu sa ukázalo, že kto má moc a peniaze, tak si v tomto štáte môže dovoliť čokoľvek. Starostovia obcí v okolí pôsobenia Antonina Vadalu už dávnejšie poukazovali na jeho zvláštne podnikateľské praktiky. Z neznámych dôvodov sa nič neudialo.
Po posledných udalostiach je zrejmé, že „Strkanie hlavy do piesku“  sa pravdepodobne stane osudným viacerým ľuďom z okolia polície, počnúc ministrom vnútra. Na povrch vyplávalo viacero pochybení polície a ich orgánov počnúc prehliadaním trestného oznámenia od Jána Kuciaka až po teatrálnu raziu u Talianov 4 dni po prevalení tohto prípadu. Nehovorím o schopnosti riešenia akýchkoľvek kriminálnych prípadov so záverom „skutok sa nestal“. Čerešnička na torte je prítomnosť Márie Troškovej na úrade vlády. Keďže žijeme v civilizovanej Európe a snívame o prieniku do jadra EÚ, mala by sa tomu prispôsobiť aj politická scéna, ktorá v moderných európskych štátoch nemá problém vyvodiť osobnú zodpovednosť za akékoľvek pochybenia.

Lucia Ďuriš Nicholsonová

Zdroj:pravda.sk/SITA

To, čo však rozpútala opozícia v posledných dňoch, v Európe nemá obdoby. Domnieval som sa, že takéto niečo je možné len v štátoch smerom na východ od našich hraníc. Mýlil som sa. Bez toho, aby sa počkalo na výsledky vyšetrovania, niektorí politici nechutne začali využívať smrť mladého človeka v svoj prospech. Bez výsledkov vyšetrovania vedia čo, ako, kde a kedy. Snažia sa položiť celú vládu za výdatnej pomoci prezidenta Kisku. Smutné na tejto situácii je však to, že celá táto skupinka ľudí už stratila akékoľvek zábrany. Chápem množstvo rozhorčených ľudí, aj politikov, pretože vláda Róberta Fica disponuje nekonečnou studnicou nápadov, ako občanov nahnevať. Je to však so situáciou opozičných strán až také tragické, keď sa neštítia použiť tragédiu vo svoj prospech? Možno by bolo vhodnejšie ponúkať reálne a kvalitné riešenia, ktoré zvýšia úroveň života v tejto krajine. Bohužiaľ, najvýraznejšie vyhlásenia opozičných politikov za posledné roky (!) boli v zmysle „lebo Fico“. A po zistení, že táto taktika neprinesie pri voľbách viac ako 15% oprávnených voličov, dokázali sa znížiť až na túto úroveň. Možno si facebookové deti ani neuvedomujú, za čo vlastne pôjdu bojovať v piatok, 9.3. pri pochodoch.Mimochodom veľmi promptne zorganizovaných tými istými ľudmi, ktorí už majú bohaté skúsenosti s organizovaním rôznych protestov. A možno si taktiež neuvedomujú, že tento pokojný pochod sa môže veľmi jednoducho zvrhnúť.

 „Komu vlastne táto situácia vyhovuje?“

Chaos II

20.03.2018

Vládna kríza na Slovensku pretrváva už takmer mesiac. Po udalostiach dnešného dňa je zrejmé, že jej riešenie je stále v nedohľadne. Pomerne zaujímavý je priebeh a vývoj protestných zhromaždení. Na začiatku sa mohlo zdať, že sa jedná o pietne zhromaždenie za zavraždeného Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Keďže vzniklo množstvo nepodložených obvinení o tejto [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:01

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3354x
Priemerná čítanosť článkov: 1677x

Autor blogu

Kategórie

Archív