Založ si blog

Chaos II

Vládna kríza na Slovensku pretrváva už takmer mesiac. Po udalostiach dnešného dňa je zrejmé, že jej riešenie je stále v nedohľadne.

Pomerne zaujímavý je priebeh a vývoj protestných zhromaždení. Na začiatku sa mohlo zdať, že sa jedná o pietne zhromaždenie za zavraždeného Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Keďže vzniklo množstvo nepodložených obvinení o tejto udalosti, prepojení na politikov, nekonečné tlačovky opozičných a koaličných politikov, organizátori protestov postupne začali žiadať najskôr hlavu ministra vnútra, neskôr pozíciu premiéra. Následne pridali požiadavku na rekonštrukciu vlády. Tento krok je logický, keďže na takéto skusky v demokratickej európskej spoločnosti určite nieje priestor. Následne sa im spomínaný cieľ z veľkej časti podarilo dosiahnuť. Za to by som rád zagratuloval najmä ľuďom na uliciach. Držím palce všetkým, ktorí úprimne veria v pozitívnu zmenu v spoločnosti.

námestie SNP, Pochod Postavme sa za slušné...

Zdroj:Pravda.sk/Ľuboš Pilc

Dnes sa podľa môjho však definitívne ukázalo, odkiaľ fúka vietor. „Organizátori protestov“, tak ako sa radi nazývajú štyria mladí ľudia, ktorí stoja v pozadí facebookových stránok zhromaždení definitívne ukázali svoju pravú tvár. Po stretnutí s prezidentom predstúpili pred objektívy televíznych kamier a snažili sa odpovedať na otázky novinárov. Nebudem sa pozastavovať nad tým, v akom strese sa pred tými kamerami trápili. Zaujali ma však ich neprofesionálne vyjadrenia, kedy sa sami zamotávali do svojich vyhýbavých odpovedí. Všetko, čo som sa z tejto tlačovky dozvedel, bolo, že vlastne rokovali s regiónmi (kto sú to regióny?), že potrebujeme vyšetriť vraždu – s tým 100% súhlasím. A len tak mimochodom potrebuujeme predčasné volby… či vlastne, možno ani nepotrebujeme, možno stačí len rekonštrukcia.. Ale aj tie predčasné voľby by sa hodili. Na základe týchto odpovedí a prevedenia ich spôsobu mám pochybnosti o tom, či to bolo len z ich hlavy. Keďže sa však požiadavky týchto organizátoro týždeň čo týždeň stupňujú, je iba otázkou času, kedy prídu s transparentmi „Matovič za premiéra“ a „Sulík za prezidenta“.  Samozrejme , nezabudli poznamenať, kto by sa im hodil na akom poste, aj to, akí sú apolitický. Na otázku, či už boli v kontakte s nejakou politickou stranou, však odpovedali notoricky známou hláškou „Nieeee“ (R.P. 2016).

Viac o tejto téme aj v predchádzajúcom blogu CHAOS

pellegrini kiska

Zdroj:Pravda.sk/Ľuboš Pilc

Ako už je známe, prezident Kiska dnes nevymenoval navrhovanú zostavu vládneho kabinetu, ktorú predstavil Peter Pellegrini. To, či bol tento krok v súlade s ústavou, nechám na kompetentných (https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/463002-ustavny-pravnik-eduard-barany-prezident-sa-nachadza-mimo-ustavy/). Celá táto situácia mi skôr pripomína zbytočné žabomyšie vojny medzi Kiskom a Ficom, v ktorej si ani jeden nemajú čo vyčítať. Tento krok však určite neprinesie pokoj a stabilitu, tak, ako to aj sám pán prezident prezentuje.Jediní, kto z toho majú radosť, sú bezpochyby tvorcovia rôznym memes, poprípade admini stránky „zomri“. Ostatní sa môžme nechať prekvapiť, ako tento mocenský boj dopadne, či už sa vláda zostaví alebo sa dočkáme predčasných volieb. Možno ani nieje dôležitý výsledok, isté však je, že zbytočné predlžovanie tohto stavu určite nebude spoločnosti prospešné.

Osobne ma mrzí fakt, že veľa ludí nemá absolútne záujem o konštruktívu debatu. Možno to vyplýva z faktu, ich záujem o politiku je iba občasný, väčšinou raz za štyri roky. Následne uveria každej jednej vete svojho obľúbeného politika a mechanicky opakujú naučené frázy bez hľadania súvislostí.

Chaos

09.03.2018

Čo sa to deje ? Od smrti novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynuli už viac ako 2 týždne. Po tom, čo bola verejnosť, známe osobnosti a politici zhrození z tohto otrasného činu, postupne nastal chaos. Tento chaos je z časti oprávnený ale udalosti posledných dní naznačujú, že situácia sa začína vymykať spod kontroly. Skôr ako ma začnete obviňovať [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3328x
Priemerná čítanosť článkov: 1664x

Autor blogu

Kategórie

Archív